İnci Taneleri yayından kalkacak mı? İnci Taneleri bitiyor mu?

Senaryosunu ve genel sanat yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan’ın üstlendiği yönetmen koltuğunda Şenol Sönmez’in oturduğu BKM yapımı İnci Taneleri dizisi ilk bölümü ile 25 Ocak günü ekranlara geldi. İlk bölümü ile totalde reyting rekoru kırarak birinci sıraya yerleşti. Dizinin iki fragmanının yayınlanmasıyla büyük yankı uyandırması milyonlarca kişinin diziyi merak etmesine neden oldu. Dizide yer alan pavyon sahneleri sosyal medyada büyük tepkilere neden olurken birçok kişi dizinin pavyon güzellemesi yaparak genç kızları bu yaşantıya özendirdiğini öne sürdü. Bunun üzerine RTÜK’ten bir uyarı gelip gelmeyeceği merak konusu olurken dizinin yayından kalkacağı iddiaları da gündeme geldi. Peki, İnci Taneleri yayından kalkacak mı? İnci Taneleri bitiyor mu? İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2024 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2024 11:44

İnci Taneleri dizisi BKM’nin yapımcılığı ile ve Yılmaz Erdoğan’ın genel sanat yönetmenliği ve başrol oynaması ile izleyici tarafından oldukça merak edilen bir dizi oldu. Sadece iki fragmanın yayınlanması ile dizi haftalarca konuşuldu ve ikinci fragmanda yer alan pavyon sahnesinden sonra oyuncunun dans ederken giydiği elbisenin alışveriş sitelerinde satışının başlamasından pavyon fiyatlarının yükselmesine kadar birçok gelişme yaşandı. Dizinin ilk bölümü 25 Ocak Perşembe günü izleyici ile buluştu ve belendiği gibi reytinglerde birinci sıraya oturdu. Fakat diziyi izleyenler adeta ikiye bölünde bir kesim çok beğenirken bir kesim de dizinin genç kızları pavyona özendirdiğini öne sürdü. Bunun üzerine dizinin yayından kaldırılacağı iddiaları gündeme geldi. Peki, İnci Taneleri yayından kalkacak mı? İnci Taneleri bitiyor mu? İşte merak edilen soruların cevabı…

İnci Taneleri yayından kalkacak mı?

Dizinin yayınlanan ilk bölümünde yer alan pavyon sahnesi ve oyuncu Hazar Ergüçlü’nün dans sahnesi sosyal medyada gündem oldu hatta öyle ki birçok sosyal medya kullanıcısı bu dansı taklit ettikleri videolar paylaştı. Ayrıca dizinin ilk fragmanının ardından pavyon dansı dersi vermeye başlayan kurslar ortaya çıktı. Çıkan haberlere göre fragmanlardan sonra Ankara’da pavyon fiyatlarına zam geldiği öğrenildi.

Ankara Seymenler Kulübü Derneği Genel Başkanı Şerafettin Demir, İnci Taneleri dizisinin yayından kaldırılması için hukuki süreç başlattıklarını ve RTÜK’e başvurduklarını açıkladı. Şerafettin Demir, dizinin Ankara kültürünü yanlış tanıttığını, pavyonların ahlaki düşüklüğün, kadın sömürüsünün, mafyalaşmanın ve çürümüşlüğün merkezi olduğunu belirtti. Demir, “Pavyon kültürü Ankara için övünülecek, ön plana çıkarılacak bir konu değildir. Hatta Ankara denilince akıllara pavyonun gelmesi bu başkentimiz Ankara için bir utançtır.” dedi.

Demir, dizinin yapımcısı olan BKM yapıma dava açacaklarını ve RTÜK nezdinde de gerekli girişimleri yapacaklarını açıkladı. Demir, “Bu ve benzer dizilerin Ankara kültürünü yanlış tanıttığını, Ankara’nın adını lekelediğini düşünüyoruz. Bu dizinin yayından kaldırılması için hukuki süreci başlattık. RTÜK’e de başvurduk. Bu dizinin yayından kaldırılması için elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.

İnci Taneleri bitiyor mu?             

Yapılan açıklamalar ve şikayetlerden sonra yapım şirketi BKM’den herhangi bir açıklama gelmezken RTÜK’ün de konuya ilişkin nasıl bir yol izleyeceği henüz bilinmiyor. Dizinin yayından kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin net bir bilgi bulunmuyor.

Hilal Baldemir