Öğrenciler Çınarcık'ta eğlenerek öğrendi

Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova İl Şube Müdürlüğüne bağlı Çınarcık Şefliğinde faaliyet gösteren Doğa Eğitim Merkezi, öğrencileri ağırlamaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2024 04:52
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2024 04:52

Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova İl Şube Müdürlüğü’ne bağlı Çınarcık Şefliğindeki Doğa Eğitim Merkezi, öğrencilere doğal yaşamı eğlenceli ve öğretici bir şekilde tanıtmaya devam ediyor. Merkez bu kapsamda son olarak; 07.08.2024 tarihinde Yalova Davut Taşpınar ve Bilal Karahan Kuran Kursundan 13 öğrenciye eğitim sınıflarında akıllı tahta uygulamaları kullanılmak üzere doğa bilincini kazandıracak eğitimlerle birlikte eğitim merkezde yer alan Yaban Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde bulunan canlı yaban hayvanlarının tanıtımı, VR Gözlük ile flora ve fauna türlerinin tanıtımı, kinect oyun ile çocukların eğlenerek öğrenmesinin sağlanması, şeflikte bulunan serada tohum dikimi ile şeflik bahçesindeki endemik bitki türleri, orman ve meyve ağaçlarının tanıtımına yönelik uygulamalı eğitimler gerçekleştirilmiştir.

Doğa Eğitim Merkezi yetkilileri, öğrencilere doğayı koruma bilincini aşılamak ve doğa ile ilgili bilgilerini artırmak amacıyla bu tür etkinliklerin büyük önem taşıdığını belirtti. Öğrencilerin doğa ile etkileşimde bulunarak keyifli zaman geçirdikleri ve öğrendikleri bu deneyimlerin, çevre bilincini güçlendirmeye katkı sağladığı ifade edildi.

Murat Can Aytemur