Konut sıkıntısı çeken öğrencilere destek konusunda Çınarcık’tan önemli adım

Çınarcık Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden, üniversite öğrencilerini yakından ilgilendiren bir duyuruda bulundu. Konut sıkıntısı yaşayan öğrencilere destek olmak isteyenlerin, belediyenin ilgili departmanına müracaat etmeleri gerektiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 12:46

Çınarcık Belediyesi, üniversite öğrencilerinin konut sıkıntısını gidermek amacıyla önemli bir duyuru yaptı. Sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada, konut problemi yaşayan öğrencilere destek olunmasını sağlayacak bir adımdan bahsedildi. Hayata geçirilen bu proje sayesinde, üniversite eğitimi için Çınarcık’a gelen öğrenciler, yardımsever ev sahiplerinin destekleri ile konut sıkıntılarında ciddi anlamda rahatlama sağlayacak.

Belediye yetkilileri ‘’İyilik Yap’’ sloganıyla hayata geçirdiği bu önemli çalışma hakkında yapmış olduğu duyuruda şu ifadelere yer verdi, ‘’Daire sahiplerinin dikkatine. Boş bir evinizde, öğrencilerin bir yıllığına ücretsiz bir şekilde konaklamasını ister misiniz? Konut sıkıntısı çeken üniversite öğrencilerine konaklama yardımında bulunmak için Çınarcık Belediyesi’nin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne müracaat edebilirsiniz.’’

Bu girişim hem öğrencilere hem de ev sahiplerine yönelik sosyal bir dayanışma örneği oluştururken, aynı zamanda da vatandaşlar üzerinde farkındalık oluşturacak. Çınarcık Belediyesi'nin öğrenciler için attığı bu önemli adımın, ilçede eğitim gören üniversite öğrencilerinin konaklama sorununu çözmeye yönelik önemli bir başlangıç olduğu ifade edildi.

Murat Can Aytemur