Esenköy’de kadınların el işi eserleri sergilendi

Çınarcık Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün kurslarına katılan Esenköylü kadınların yılsonu sergisi ve sertifika töreni gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2024 02:12
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2024 02:12
https://www.yalovahayat.com/

Çınarcık Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl Esenköy Beldesinde açılan El Sanatları ve Dikiş Nakış kurslarının yılsonu sergisi ve sertifika töreni gerçekleştirildi. Programa Çınarcık Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Halil Sivil, Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel, Esenköy Adnan Kaptan Ortaokulu Müdürü Eyyüp Mutlu, usta öğreticiler ve kursiyerler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Çınarcık Halk Eğitim Müdürlüğü kurslarında eğitim alan halk oyunları ekipleri, yöresel oyunlardan oluşan gösterilerini sundu. Ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Halil Sivil, Belediye Başkanı Mehmet Temel ve Okul Müdürü Eyyüp Mutlu, stantları gezerek kadınların el emeği ürünlerini inceledi.

Çınarcık İşi, iğne oyası, el örgüsü, nakış işlemeleriyle hünerlerini sergileyen kursiyer kadınlar katılımcılara bilgi verdi. Ziyaretlerin ardından kursu başarıyla tamamlayan kadınlara protokol tarafından sertifikaları takdim edildi.

Serap Polat