Çınarcık’ta Mevlid Kandili’nde kandil simidi ikramı

Çınarcık Belediyesi, Mevlid Kandili’nde ilçedeki tüm camilerde yatsı namazı sonrası vatandaşlara kandil simidi ikram etti. Belediye Başkanı Avni Kurt, bu geleneğin her kandilde sürdürülmesinin önemine dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 13:19

Mevlid Kandili dolayısıyla ilçe genelinde camilerde Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı, mevlit okundu ve dua edildi. Cami çıkışında ise Çınarcık Belediyesi tarafından vatandaşlara kandil simidi dağıtıldı. Çınarcık Belediyesi personelleri, Mevlid Kandili’nde vatandaşlara kandil simidi ikramında bulundu. Yatsı namazının ardından ilçedeki tüm camilerin çıkışlarında vatandaşlara kandil simidi ikram eden Çınarcık Belediyesi, geleneği sürdürmüş oldu.

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, yaptığı açıklamada, “Her kandilde olduğu gibi Mevlid Kandili’nde de belediyemiz vatandaşlarını unutmadı. İlçemizdeki tüm camilerde yatsı namazının ardından cemaatimize kandil simidi ikram ettik.

Bu ikramlarımızla hem vatandaşlarımızla birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek hem de kandilin manevi atmosferini yaşatmaya devam etmek istiyoruz” dedi. Vatandaşlar ise Çınarcık Belediyesi’nin kandil ikramlarından memnun olduklarını ifade ederek, Belediye Başkanı Avni Kurt’a teşekkür ettiler.

M. Tunç Tanrıverdi