Çınarcık’ta kış lastiği denetimi

Ticari araçlarda kış lastiği zorunluluğunun başlaması ile birlikte Çınarcık’ta jandarma ekipleri denetimlerini artırdı. Çınarcık Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçe genelinde kış lastiği takmayan veya kış lastiği kurallarına uymayan araç sürücülerine cezai işlem uyguladı

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2023 08:48
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2023 08:48

1 Aralık 2023 tarihinde başlayan ve 1 Nisan 2024 tarihine kadar devam edecek olan kış lastiği zorunluluğu çerçevesinde denetimler gerçekleştiriliyor. Bu süre içinde şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan tüm araçların kış lastiği takması gerekiyor. Kış lastiği takmayan veya kış lastiği kurallarına uymayan araç sürücülerine 2 bin 568 TL idari para cezası veriliyor.

Çınarcık Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçe giriş ve çıkışlarında, kış lastiği denetim noktaları oluşturdu. Ekipler, durdurdukları araçların lastik desenleri, yanak işaretlemeleri ve diş derinliklerini kontrol etti. Kış lastiği takmayan veya kış lastiği kurallarına uymayan araç sürücülerine cezai işlem uyguladı. Ayrıca araç sürücülerine kış lastiğinin önemi ve faydaları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Çınarcık Jandarma Komutanlığı, kış lastiği denetimlerine aralıksız devam edeceğini ve kış lastiği zorunluluğuna uymayan araç sürücülerine taviz verilmeyeceğini duyurdu. Komutanlık, kış lastiği zorunluluğuna uymayan araç sürücülerinin hem kendilerinin hem de diğer sürücülerin can ve mal güvenliğini tehlikeye attığını belirtti.

Murat Can Aytemur