Çınarcık’ta Geleneksel Pilav Günü etkinliği yapıldı

Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde "Tarihten Günümüze Türklerde Gıda Kültürü" konulu seminer verildi. Seminerin ardından “Geleneksel Pilav Günü” etkinliği gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2024 00:49
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2024 00:49
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Üniversitesi Armutlu Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Gökhan Keskin tarafından Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde "Tarihten Günümüze Türklerde Gıda Kültürü" konulu seminer verildi. Seminerin ardından Atakent Hastanesi Radyoloji Uzmanı Dr. Uğur Yıldırım’ın hayırseverliğinde öğrencilere tavuklu pilav dağıtıldı.

Etkinliğe: Çınarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Karabacak, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri: Şehmus Polat ve Abdülkerim Özkök, Türkiye Kamu-Sen Yalova İl Başkanı Mustafa Deviren, Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Önder durmuş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

TÜRK MUTFAĞININ EVRİMİ ELE ALINDI

Seminerde göçebe bir hayat sürdükleri için hayvancılıkla geçinen Türklerin yemek kültüründe et ve süt ürünlerinin büyük öneme sahip olduğun aktaran Yalova Üniversitesi Armutlu Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Gökhan Keskin, yerleşik yaşama geçen Türk toplumunun tarımla değişen yemek kültürü hakkında bilgi verdi. Türk milletinin dünya mutfağına kazandırdığı döner, erişte, simit, yoğurt, tarhana, kebap, mantı, lahmacun, baklava köfte ve lokum gibi lezzetlerin keşfi hakkında da bilgi veren Gökhan Keskin, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

TAVUKLU PİLAV VE AYRAN İKRAM EDİLDİ

Seminerin ardından her yıl yapılan geleneksel pilav günü etkinliği gerçekleştirildi. Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerine okul bahçesinde tavuklu pilav ve ayran ikram edildi. Okul Müdürü Önder durmuş, etkinliğin maddi ve manevi destekleyicisi olan Atakent Hastanesi Radyoloji Uzmanı Doktor Uğur Yıldırım’a ve kendilerini yalnız bırakmayan ilçe protokolüne teşekkür etti.

Serap Polat