Çınarcık’ta berber, kuaför ve güzellik salonlarına tatil güncellemesi

Çınarcık Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası, ilçede hizmet veren berber, kuaför ve güzellik salonlarının tatil günlerinin Yalova Valiliği tarafından güncellendiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 02:21
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 02:21
https://www.yalovahayat.com/

Ticaret Bakanlığı tarafından 18 Ağustos 2022 tarihinde berber, kuaför ve güzellik salonu işletmecilerinin büyük çoğunluğunu barındıran sektör paydaşları tarafından Ticaret Bakanlığına iletilen talep ve öneriler titizlikle değerlendirilerek, ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde karar alındı.

Ticaret Bakanlığınca idari yaptırım uygulanacak

Devam eden süreçte kapalı olunacak günün, her ilin sektörel yapısı ve işletme profili ile tüketici tercih ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak Valilikler tarafından belirlenebilmesi amacıyla sektörün geniş katılımının sağlandığı çalışmalar yürütüldü. Bu doğrultuda, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girdi. İşletmelerin Valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığının tespiti halinde Ticaret Bakanlığınca idari yaptırım uygulanacak.

Çınarcık’ta tatil günleri belirlendi

Uygulamaya esasen Yalova Valiliğinin Çınarcık İlçesini kapsayan kapatma günleri de belirlendi. Bu doğrultuda erkek berberleri, yaz ve kış sezonunun tamamında Pazar günleri kapalı olacak. Bayan kuaförleri ve güzellik merkezleri 1 Haziran ve 30 Eylül tarihleri arasında Salı günleri, 1 Ekim ve 31 Mayıs tarihleri arasında ise Pazar günleri kapalı olacak.

Serap Polat