Çınarcık Emekliler Derneği hızla büyüyor

Geçtiğimiz haftalarda Çınarcık ilçesinde yaşayan emekli vatandaşların bir araya gelerek kurduğu Çınarcık Emekliler Derneği, Çınarcık Sahilinde üye kaydı almaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2024 01:19
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2024 01:19
https://www.yalovahayat.com/

Çınarcık’ta yaşayan emekliler haziran ayının ilk haftasında bir araya gelerek, emeklilerin yaşam koşullarını kolaylaştıracak bir ortam oluşturmak amacıyla Çınarcık Emekliler Derneği’ni kurdu. Daha ilk haftalarda yaklaşık 300 üyeye ulaşan derneğin başkanı Nesim Kaya oldu. İlçede yaşayan tüm emeklileri derneklerine üye olmaya davet eden Başkan Kaya, Çınarcık Meydanında üyelerle birlikte stant açarak yeni üye kaydı almaya başladı.

 

“İlk hedefimiz emeklilerin vakit geçirebileceği bir lokal açmak”

Çınarcık’ın bir emekli kenti olduğunu ve burada yaşayan emeklilerin örgütlü olmalarını sağlamak amacıyla dernek kurduklarını aktaran Nesim Kaya, emeklilerin yaşam koşullarını kolaylaştıracak ortamın yaratılmasına önderlik edeceklerini belirterek, emeklilerin derneğe üye olduktan sonra marketler, kafeteryalar, lokantalar ve ulaşım firmalarından indirimli alışveriş yapacaklarını aktardı. Ülkemizde emeklilerin en kötü koşullarda yaşayan vatandaşlar olduklarını belirten Başkan Kaya, “Bizim üyelik kartımız var. Bu kartla anlaşmalı iş yerlerine giden üyeler indirimlerden yararlanıyor. Burada büyük alışveriş merkezleri ile konuştum, bizim üyelerimize yaptıkları alışverişlerde yüzde 10 indirim uygulayacaklar. Bazı kafelerle konuştum, emeklerimiz yüzde 7 ile yüzde 10 arası indirimli hizmet alacaklar. Buna benzer aktiviteler yaparak emeklilerin ekonomik anlamda biraz daha rahat yaşayabilmesini sağlamak istiyoruz. Şu an Çamlık Mahallesi’nde büromuz var. emeklilerin toplu olarak vakit geçirebileceği bir lokal açmak ilk hedefimiz.” şeklinde bilgi verdi.

“Başkanımız Avni Kurt’un bize büyük desteği var”

15 gün içerisinde 400 üyeye ulaştıklarını dile getiren Kaya, “Dernekler Kanunu’na göre 10 TL’den az olmamak üzere aidat toplamamız gerekiyor. Biz de aidatı 10 TL olarak belirledik. Derneği kurarken kendi aramızda para topladık, kuruluş aşamasında lazım olan ihtiyaçları karşıladık. Amacımız imkanı olanın imkanı olmayana yardımcı olması. Sağ olsun Belediye Başkanımız Avni Kurt’un bize büyük desteği var. İleride daha çok destek olacağına dair söz verdi. Bizim büyük bir beklentimiz yok, belediyenin durumunu da bildiğimiz için ama bize maddi destek verecek durumda olan insanlara en azından bilgi verirse bizim için çok iyi olur.” dedi.

Serap Polat