Yalova Çiftlikköy’de anne sütü farkındalık standı kuruldu

Çiftlikköy Sağlık İlçe Müdürlüğü, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında Çiftlikköy’de “Hayata Sağlıklı Başlamak Her Bebeğin Hakkı” konulu bir stant açtı. Stantta anne sütünün önemi hakkında ziyaretçilere bilgiler verildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2023 07:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2023 07:00
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Çiftlikköy İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Parkı’nda kurulan stant, kadınlardan büyük ilgi gördü. Stantta, anne sütünün bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için en uygun besin kaynağı olduğu, bebekleri enfeksiyonlardan koruduğu, bağışıklık sistemini güçlendirdiği, zeka gelişimine katkı sağladığı ve anne-bebek arasındaki duygusal bağı kuvvetlendirdiği anlatıldı. Ayrıca ziyaretçilere broşürler de dağıtıldı.

Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri, halkın bilgilendirilmesine yönelik etkinliklerin devam edeceğini bildirdiler. Yetkililer, anne sütünün faydalarına dikkat çekerek, “Anne sütü her bebeğin hakkıdır. Bu nedenle annelerimizi emzirmeye teşvik ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de ilimizde ve ilçelerimizde çeşitli etkinlikler düzenleyerek, anne sütünün önemini vurgulayacağız” dediler.

M. Tunç Tanrıverdi