Rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı! Burhaniye Köyü'nde korkutan yangın

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesine bağlı Burhaniye Köyü'nde otluk alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Yangını fark eden köylüler, durumu hemen itfaiyeye bildirdi. Kısa sürede bölgeye ulaşan Çiftlikköy İtfaiyesi ekipleri, alevlere müdahale ederek yangını kontrol altına aldı

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2024 01:55
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2024 01:55
https://www.yalovahayat.com/

Edinilen bilgiye göre Çiftlikköy ilçesi Burhaniye Köyü’ndeki otluk alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisi ile hızla yayılmaya başladı. Olayın bildirilmesi üzerine bölgeye Çiftlikköy Belediyesi İtfaiyesi sevk edildi. Yangın, ağaçlık alanlara sıçramadan söndürülürken, alevlerin köydeki bazı evlere kadar yaklaşması paniğe neden oldu. Şans eseri herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın yaşanmadığı yangının ardından itfaiye ekipleri, soğutma çalışmaları gerçekleştirdi.

Çiftlikköy İtfaiyesi yetkilileri, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, bu tür yangınlarda erken müdahalenin hayati önem taşıdığını vurguladı. Yetkililer, "Yangını fark eder etmez itfaiyeye bildirmek, yangının kontrol altına alınmasını hızlandırır ve olası zararları en aza indirir. Köylülerin hızlı hareket etmesi sayesinde yangın ağaçlık alanlara ve evlere sıçramadan söndürüldü. Vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını ve yangın durumunda derhal itfaiyeye haber vermelerini rica ediyoruz" şeklinde konuştu. Burhaniye Köyü'nde yaşanan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın sonrası yapılan soğutma çalışmalarıyla olası tekrar yangın riskinin de önüne geçildi.