1 veteriner, 2 veteriner teknikeri ve teknik ekibin görev aldığı bakım merkezinde gezici olarak görev yapan Haybulans müdahale ekibi de yer alıyor. Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi Veterineri Melis Küçükaydın, bakım evine gerek 444 89 12 numaralı çağrı merkezi, gerekse whatsapp hattı veya mail gibi yollarla ulaşan hayvanseverlerin bildirdiği yaralı, hasta veya agresif sokak hayvanları için süratle işlem yaptıklarını dile getirerek, “Merkezimizde sokak hayvanlarıyla ilgili kısırlaştırma işlemi de gerçekleştiriyoruz. Kasım ayı içinde 7’si sokak kedisi ve 2’si sokak köpeği olmak üzere 9 sokak hayvanımız için kısırlaştırma operasyonu gerçekleştirildi. Yavru olan sokak hayvanlarımıza kısırlaştırmanın yanı sıra çip de takıyoruz” diye bilgi verdi.
Tedavi ağırlıklı çalışmalarda yatarak, ayakta ve yerinde saha tedavisi olmak üzere 3 kategoride çalıştıklarını belirten Küçükaydın, “Kasım ayında yatarak tedavi gören 57 sokak kedisi, 62 sokak köpeğimiz oldu. Bunun yanı sıra sahada yerinde tedavi edilen 183 sokak kedisi ve 4 sokak köpeğimiz var. Yine 57 sokak kedimizi ve 2 sokak köpeğimizi ise ayakta tedavi ederek bulundukları ortamlara geri bıraktık” şeklinde konuştu. Küçükaydın, geçici bakım evinde 22’si sokak kedisi ve 48’i sokak köpeği olmak üzere toplam 70 sokak hayvanını bakım, rehabilitasyon ve sahiplendirme amacıyla misafir ettiklerini kaydetti.
Sokak hayvanlarının ve hayvanseverlerin her zaman yanında olduklarını belirten Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele de, “Hayvansever dostlarımız sağ olsunlar, Çiftlikköy’deki pek çok vatandaşımız sokak hayvanlarına karşı çok duyarlı. Verilerimize göre çağrı merkezimize yapılan başvuruların yüzde 16’sı veterinerlik hizmetlerine yönelik taleplerden oluştu. Neredeyse her altı başvurudan biri sokak hayvanlarımızla ilgili. Biz de bakım evimizde can dostlarımız için elimizdeki tüm imkanları seferber ederek, bakım, tedavi, rehabilitasyon işlemlerimizi sürdürüyoruz. Can dostlarımızın ve hayvanseverlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.