Çiftlikköy'de ''Kanseri içinize çekmeyin'' vurgusu yapıldı

Çiftlikköy İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Dünya Tütünsüz Günü kapsamında, sigaranın zararlarına ilişkin bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2024 01:55
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2024 01:55

Sigara her yıl çok sayıda insanı yaşamdan kopartan, yüzlerce hastalığa davetiye çıkartan bir alışkanlıktır. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada 1,3 milyar kişi tütün ürünü kullanmaktadır. Dünyada her gün 22 bin kişi bir yılda 8 milyondan fazla kişi tütün ürünü kullanımına bağlı hastalıklar sebebiyle hayatını kaybetmektedir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından 31 Mayıs tarihi “Dünya Tütünsüz Günü” olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde de her yıl 31 Mayıs tarihi çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. 

Çiftlikköy İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri de bu kapsamda, 31 Mayıs Cuma günü sahaya çıkarak bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirmiştir ve ‘’Kanseri içinize çekmeyin’’ vurgusu yapmıştır. Ekipler vatandaşlara tütün ürünlerinin yarattığı sorunlara, zararlarına ve neden olduğu hastalıklara dair detaylı bir anlatım gerçekleştirmiştir. Yapılan bilgilendirmelerin, tütün ürünlerinin kullanımının bırakılması adına önemli bir adım olduğu belirtilmiştir.

Bu çalışma sayesinde vatandaşlar, tütün ürünlerinin insan hayatına dair zararları konusunda bilgi edinirken aynı zamanda da kafalarına takılan soruları sorarak farkındalık kazanma şansı yakalamıştır. Ekipler çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğini belirtirken, vatandaşlar da ekiplere gayretli çalışmaları adına teşekkürlerini iletti.

Murat Can Aytemur