Çiftlikköy'de ebru sanatı kadınlardan büyük ilgi gördü

Çiftlikköy Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan Ebru Kursu, kadınlardan büyük ilgi gördü. Geleneksel Türk sanatlarının başını çeken ebrunun nasıl yapılacağını öğrenen kadınlar, ortaya çıkardıkları çalışmalarla göz dolduruyor

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 00:48
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 00:48
https://www.yalovahayat.com/

Geleneksel Osmanlı sanatlarından birisi olan ebru, Çiftlikköylü kadınların ilgisini çekiyor. Çiftlikköy İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan Ebru Kursu da adeta kadınların akınına uğradı. Kurslarda oluşturulan ebru çalışmalarını yıl sonu sergisi ile vatandaşların beğenisine de sunmak istediklerini ifade eden kadın kursiyerler, kendilerine bu imkanı sunduğu için Çiftlikköy Halk Eğitim Müdürlüğü'ne de teşekkür ettiler.

Bu çerçevede Ebru Kursu'nu ziyaret eden Çiftlikköy Halk Eğitim Müdürü Bahadır Kahraman da kurs eğitmenlerinden bilgiler aldı. Kursiyerlerle de sohbet eden Kahraman, ebrunun Osmanlı döneminden günümüze uzanan çok değerli bir sanat dalı olduğuna dikkat çekti. Son yıllarda bu sanata olan ilginin de arttığına değinen Kahraman, açılan kursların gördüğü ilgiden son derece memnun olduğunu ifade etti.

"EBRU SANATINA İLGİ ARTTIKÇA KURSLAR DA ARTIYOR"

Kahraman, yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Ebru sanatı, Türk kültürünün ve geleneklerinin önemli bir parçasıdır. Son yıllarda bu sanata olan ilgi de artmaktadır. Bu ilgiyi karşılamak ve bu sanatın yaşatılması için Çiftlikköy Halk Eğitim Müdürlüğü olarak Ebru Kursu açtık. Kursumuza gösterilen ilgiden son derece memnunuz. Kurslarda kursiyerlerimiz ebru sanatının inceliklerini öğreniyor ve birbirinden güzel eserler ortaya koyuyorlar. Yılsonu sergisi ile bu eserleri de vatandaşlarımızla buluşturmayı planlıyoruz. Ebru sanatına ve kurslarımıza olan ilginin her geçen gün artması bizleri de mutlu ediyor. Tüm halkımızı kurslarımıza katılmaya davet ediyorum."