Çiftlikköy’de Dünya El Yıkama Günü’ne dikkat çekildi

Çiftlikköy İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından, Dünya El Yıkama Günü’nde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Ekipler GSYD Okulu ana sınıfları ile bir araya gelerek, el yıkamanın önemine değindi ve miniklere konu ile alakalı çeşitli bilgiler sundu.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 13:04

Çiftlikköy İlçe Sağlık Müdürlüğü, Dünya El Yıkama Günü kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında, GSYD Okulu ana sınıfları ile bir araya gelindi. Sağlık ekipleri burada çocuklara el yıkamanın önemini vurguladı ve doğru el yıkama teknikleri hakkında detaylıca bilgi verdi.

Miniklere yönelik interaktif aktivitelerle desteklenen programın devamında gerçekleştirilen sunumla, el hijyeninin hastalıklardan korunmadaki rolü anlatıldı. Ayrıca, el hijyeninin sadece kişisel sağlık için değil, toplum sağlığı için de ne kadar önemli olduğu anlatıldı.

Çocukların katılımıyla yapılan eğlenceli etkinlikler, çocuk gözünde el yıkamanın eğlenceli bir hale getirilmesini sağladı. Etkinlik, çocukların yüzlerindeki gülümsemelerle ve keyifli anlarla birlikte sona erdi. Veliler de çocuklarının edindikleri bilgileri paylaşmanın mutluluğunu yaşadı. Çiftlikköy İlçe Sağlık Müdürlüğü, el hijyeninin yaygınlaştırılması amacıyla bu anlamlı günde düzenlenen etkinlik sonrası yapmış olduğu açıklamada, ‘’Çiftlikköy İlçe Sağlık Müdürlüğümüzce Dünya El Yıkama Gününde GSYD Okulu Ana Sınıflarında eğitim verildi’’ ifadelerine yer verdi ve el hijyeninin çocuk sağlığı üzerindeki önemine değindi. İlçede yaşayan vatandaşlara, çeşitli sağlık konularında gerçekleştirilen eğitimlerin ve farkındalık çalışmalarının devam edeceği belirtildi.

Murat Can Aytemur