Çiftlikköy’de “Arıcılık Kursu”na yoğun ilgi!

Çiftlikköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çiftlikköy Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde açılan Arıcılık Kursu, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2024 05:53
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2024 05:53
https://www.yalovahayat.com/

Yalova’da vatandaşların organik arıcılık konusunda bilgi ve birikimlerinin artırılması, arı ve koloni sağlığı konusunda kültürel önlemlerle birlikte biyolojik ve biyoteknik yöntemlerin kullanımının yaygınlaştırılması, arıcıların gelir düzeylerinin artırılması hedefiyle Yalova merkezde ve ilçelerde Arıcılık Kursları veriliyor. Bu kapsamda Çiftlikköy ilçesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çiftlikköy Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ücretsiz uygulamalı “Arıcılık Kursu” açıldı.

Kursa katılan 62 kursiyer, 84 saatlik teorik ve uygulamalı eğitimde: Arı yetiştiriciliği, arı ailesi ve aile bireyleri, arıcılık malzemeleri, mevsimsel uygulamalar ve bakım işleri, üretim çeşitliliği ve arı ürünleri gibi temel dersleri görüyor. Kursiyerlerin ilgiyle katıldığı derslerde eğitmenler tarafından uygulama da yaptırılıyor. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler hem sertifika sahibi olacak hem de Türkiye ekonomisi için önemli üretim alanlarından biri olan arıcılık sektöründe donanımlı bir şekilde çalışabilecek.

Serap Polat