Armutlu Milli Eğitim Müdürü Cicim, Yaz Kurslarını ziyaret etti

Armutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Gökhan Cicim, Armutlu Tanşu Aksoy Ortaokulunda başlayan Yaz Yetiştirme ve Destekleme Kurslarını ziyaret ederek, Okul Müdürü Hasan Tunç’tan bilgi aldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2024 02:19
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2024 02:19
https://www.yalovahayat.com/

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda bu yıl ilk defa yaz okulu açıldı. 81 ilde 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12’nci sınıflarda öğrenim gören öğrenciler spor, görsel sanatlar bilişim ve müzik alanlarında ders alıyor.

 

Spor, sanat ve bilişim kursları veriliyor

Yaz Okulu kapsamında açılan kurslar haftada 5 gün saat 13.30'dan sonra uygulanıyor. Spor kurslarında: Atletizm, basketbol, okçuluk, futbol, yüzme, voleybol, hentbol, masa tenisi, halk oyunları ve satranç eğitimi veriliyor. Görsel Sanatlar kurslarında: Resim, ebru sanatı, sanat ve tasarım, hat sanatı ve fotoğrafçılık dersleri veriliyor. Müzik kurslarında: Gitar, keman, piyano, org, bağlama, saz, ud, kanun, Türk halk müziği, Türk sanat müziği ve melodika dersleri veriliyor. Bilişim kurslarında ise yazılım, robotik kodlama, ofis programları, arduino programlama, bilgisayarda doküman hazırlama ve bilgisayara giriş dersleri veriliyor.

İlçe milli eğitim müdürü ve şube müdürlerinden ziyaret

29 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek olan yaz okulu Yalova’da birçok okulda uygulanıyor.

Armutlu’da Tanşu Aksoy Ortaokulunda başlayan lise ve ortaokul yaz kamplarına öğrencilerden yoğun katılım oldu. Okul Müdürü Hasan Tunç ve birçok öğretmen, kurslara katılan öğrencilerin yaz tatilini verimli değerlendirmesi için özveriyle ders veriyor. Armutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Gökhan Cicim ile Şube Müdürleri Nihat Kardaş ve Veysel Demir, 1 Temmuz Pazartesi günü başlayan kurslarda verilen dersleri yerinde incelmek üzere Yaz Yetiştirme ve Destekleme Kurslarını ziyaret etti. Okul Müdürü Hasan Tunç’tan bilgi alan Burhan Gökhan Cicim, öğrencilere başarılar diledi.

Serap Polat