Armutlu’da sokak hayvanlarına 1000 kg mama desteği

Armutlu Belediyesi tarafından, sokak hayvanlarına destek olmak amacıyla geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen kermes sonrası, toplanan parayla sokak hayvanlarına yaklaşık olarak 1000 kg mama alındı. Bu anlamlı hareket halk tarafından alkış topladı ve sokaktaki canlarımız için büyük farkındalık oluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 15:34

Armutlu Belediyesi, sokak hayvanlarına destek amacıyla geçtiğimiz günlerde düzenlediği kermesle önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Kermeste toplanan bağışlarla, yaklaşık olarak 1000 kg mama temin edildi. Bu anlamlı girişim, ilçedeki hayvan dostları tarafından büyük bir takdirle karşılandı. Sokak hayvanlarının beslenmesi ve bakımına yönelik farkındalığın artırılması hedeflenen etkinlik, toplumda hayvan haklarına dair olumlu bir etki yarattı. Kermeste 30 bin 790 TL toplanırken, bu paranın 20 bin 640 TL’lik kısmıyla 48 adet 15’er kiloluk köpek maması alındı, 10 bin 150 TL’lik kısmıyla da 14 adet 15’er kiloluk kedi maması alındı.

‘’Gönüllülerimize teşekkürlerimizi iletiyoruz’’

Armutlu Belediyesi ilgili konuda yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi, ‘’4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında belediyemiz ve gönüllülerimiz tarafından gerçekleştirilmiş olan kermes etkinliğimizde elde edilen gelir ile sokak hayvanlarımıza yaklaşık (1000)Kg mama kazandırdık.

Kermes Etkinliğimizde bizlerin yanında olan ve desteklerini eksik etmeyen Belediye Başkanımız Sn. Cengiz Arslan’a ve değerli gönüllülerimize teşekkürlerimizi iletiyoruz.’’

Armutlu'da gerçekleştirilen bu destek, sokak hayvanlarının yaşam kalitesini artırmayı ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlarken, belediye yetkilileri; bu tür etkinliklerin devam edeceğini ve sokak hayvanlarının ihtiyaçlarının karşılanmasının büyük önem taşıdığını ifade etti.

Murat Can Aytemur