Armutlu’da marketlerin denetimi büyük bir hızla sürdürülüyor

Armutlu Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri, ilçede hizmet veren marketlerde yürüttüğü kapsamlı denetimlere devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 08:52
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 08:52

Armutlu Belediyesi Zabıta Ekiplerinin zincir marketlere yönelik denetimleri yoğunluk kazanmaya devam ediyor. Armutlu Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri ilçe genelindeki zincir marketlere kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Ekipler, hijyen kuralları, ürünlerin son kullanma tarihleri, reyon fiyatları gibi denetimlerin yanı sıra kasa fiyatlarının karşılaştırılması gibi denetimi de yaptı.

Marketlerde hijyen kurallarının uygulanıp uygulanmadığını kontrol eden zabıta ekipleri, başta et ve süt ürünleri olmak üzere sebze ve meyve gibi taze ürünlerin de gıda maddelerinin son kullanma tarihlerini gözden geçirdi. Tüketicilerin sıkıntı yaşamaması için ürünlerin etiket fiyatlarıyla kasa fiyatlarını karşılaştıran zabıta ekipleri, fiyat farkının bulunduğu marketlere yasal işlem gerçekleştirdi. Ayrıca ürünlerin depolardaki saklanma koşullarını inceleyen ekipler, denetim faaliyetlerinin belirli aralıklarla devam edeceğini kaydetti.

M. Tunç Tanrıverdi