Armutlu’da dereler temizleniyor

Armutlu ilçesindeki derelerde temizlik çalışmaları başladı. Dere yataklarındaki balçık tabaka iş makineleri ile temizlenirken dere yatakları da genişletiliyor

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2024 03:18
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2024 03:18
https://www.yalovahayat.com/

DSİ Bursa Bölge Müdürlüğü ve Armutlu Belediyesi iş birliğiyle, ilçedeki derelerde kapsamlı temizlik çalışmaları başlatıldı. Bölgedeki derelere yönlendirilen iş makineleri, dere yataklarının genişletilmesi, derinleştirilmesi ve dere yataklarını dolduran malzemelerin temizlenmesi gibi işlemleri gerçekleştiriyor. Bu çalışmalar sayesinde dere yataklarında biriken balçıkların çevreye yaydığı kötü kokunun da önüne geçiliyor. DSİ ve Armutlu Belediyesi ekipleri, çalışmaları en kısa sürede tamamlamayı hedefliyor.

İlçedeki derelerin temizlik çalışmalarına kendilerine destek verdiği için DSİ Bursa Bölge Müdürlüğü yetkililerine teşekkür eden Armutlu Belediye Başkanı Cengiz Arslan, yaz aylarının gelişi ile birlikte derelerde su debisinin azalmasının bu çalışmaların daha kolay ve kısa sürelerde yapılmasına imkan tanıdığını ifade etti. Arslan, yapılan çalışmaların sadece yaklaşan yaz aylarında çevre temizliğinin sağlanması açısından değil, önümüzdeki kış aylarında da derelerin taşkınlarının önlenmesinde önemli bir fonksiyonunun olacağını dile getirdi.