Amutlu’da yaratıcı projeler TÜBİTAK Bilim Fuarında sergilendi

Armutlu Kapaklı Tülay İlgen Ortaokulunda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışı gerçekleştirildi. Bursa Bölge Sergisi Finaline kalan öğrencilere hediyeleri verildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2024 01:43
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2024 01:43
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Eğitimi Geliştirme Stratejisi kapsamında, Armutlu Kapaklı Tülay İlgen Ortaokulunda 20 öğrencinin projelerini sergilediği Bilim Fuarının açılışı gerçekleştirildi. Açılışa: Armutlu Kaymakamı Yusuf Melikşah Aydın, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Armutlu Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Armutlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Serhan Mantoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Burak Atlıoğlu, Armutlu Emniyet Amiri Erhan Özaslan, Armutlu Gençlik Spor Müdürü Uğur Akalp, Armutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Harun Alpar Canatan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

20 ÖĞRENCİ PROJELERİNİ ANLATTI

Okul bahçesinde gerçekleştirilen fuarda birbirinden yaratıcı projeler sergilendi. Aleyna Kıvrak ve Taha Gönenç, Sümeyye Gemici danışmanlığında hazırladıkları ‘Matematik Oyunları: Algoritmalı Eğlence’ projesi hakkında protokole bilgi verdi. Yücel Kuzgun ve Şevval Kuzgun ‘Koordinat Sistemli Robot Kolu’ projesini sergilerken, Osman Omay ve Miraç Çakır ‘Kapaklı'nın Kabartma Haritası’nı sundu. Elif Erdeniz ve Bade Dalgıç ‘Resfebeyle Eğlenerek Hadis Öğreniyorum’ çalışmasını, Efe Özmen ve Anıl Elçin ise ‘Bir Şans Daha Ver’ adlı tasarımı sergiledi. Defne Soydemir ve İlyas Bilgin ‘Atık Suyumu Arıtıyorum Geleceğimi Koruyorum’ projesini tüm detaylarıyla anlatırken, Aynur Güneş ve Hazal Güner ‘Tekerin Serüveni’ni anlattı. Ecrin Onsekiz ve Hanife Dalgıç ‘Atıkları Azalt Çevreni Koru’ projesiyle farkındalık mesajı verirken, Ada Gönenç ve Ela Elgün ‘Geri Dönüşür mü?’ projesiyle sıfır atık kampanyasının önemini vurguladı. Hatice Şener ve Erez Çakır’ın ‘Yazar Öğrenciler’ çalışmasını tanıttığı fuarda, Bursa Bölge Sergisi Finaline kalan öğrencilere de hediyeleri verildi.

BURSA BÖLGE FİNALİNDE YARIŞAN ÖĞRENCİLERE HEDİYE TAKDİM EDİLDİ

“Lucas Dizisi Tabanlı Kristografi Uygulaması” projesiyle Bursa Bölge Finalinde 3’üncü olan Yaren Kuzgun ve "Zamana Karşı ASCII Karakterler ve Fibonacci Dizisi İle Müzikal Kriptoloji” projesiyle finale kalan Ayşenur Türk’e hediyeleri Armutlu Kaymakamı Yusuf Melikşah Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ve Armutlu Belediye Başkanı Cengiz Arslan tarafından verildi. Öğrencilerden birbirinden güzel projelerini dinleyen protokol, her bir öğrenciyi ve bu süreçte onlara destek olan öğretmenleri tebrik etti.

Serap Polat