Altınova'da yaşlı vatandaşlar unutulmadı

Altınova İlçe Sağlık Müdürlüğü, Ulusal Yaşlılar Haftası nedeniyle ilçede çalışmalar gerçekleştirerek vatandaşlar ile bir araya geldi ve ’Yaşlı sağlığı’ konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2024 04:49
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2024 04:49

Her sene 18-24 Mart arasında yaşlı vatandaşlara saygı haftası olarak kutlanmakta olan Ulusal Yaşlılar Haftası, bu sene de unutulmadı. Altınova İlçesi genelinde, çeşitli sağlık konularında yapmış olduğu çalışmalar ile vatandaşlara daha sağlıklı bir yaşam için farkındalık kazandıran Altınova İlçe Sağlık Müdürlüğü Ekipleri, yapmış olduğu çalışmalara son olarak, kurulan stantta "Yaşlı Sağlığı" konularında bilgilendirme gerçekleştirdi.

Yapılan çalışma sayesinde yaşlı vatandaşlar, daha sağlıklı ve daha konforlu bir şekilde yaşamına devam etmek için gerekli konularda bilgi sahibi oldu. Görme bozukluğu, ağız diş problemleri ve işitme kaybı konularında merak ettikleri sorulara cevap bulma şansı yakalayan vatandaşlar aynı zamanda da yaşlılıkta günlük yaşamda hareket halinde olarak, sağlıklı kalma konusunda farkındalık kazandı.

Altınova İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ‘’Altınova İlçe Sağlık Müdürlüğümüzce Ulusal Yaşlılar Haftası kapsamında kurulan stantta büyüklerimize "Yaşlı Sağlığı" konularında bilgilendirme yapıldı. Vatandaşlarımızın sağlıklı bir yaşam sürmesi adına, ilçe genelinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalara devam edeceğiz’’ ifadelerine yer verdi.

Murat Can Aytemur