Altınova'da tütüne hayır dendi

Altınova İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü kapsamında bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2024 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2024 14:39

Gerçekleştirdiği çalışmalar sayesinde Altınova’da yaşayan çok sayıda vatandaşa ulaşan ve çeşitli sağlık konularında pek çok kişiye farkındalık kazandıran Altınova İlçe Sağlık Müdürlüğü Ekipleri, son olarak 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü kapsamında ilçe genelinde çalışma gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen çalışmalarda; tütün ürünlerinin sağlığa zararları, tütün ürünlerinin yol açabileceği hastalıklar, sigarayı bırakma yöntemleri ve benzer çok sayıda bilgi vatandaşlara detaylı bir şekilde anlatıldı ve broşür dağıtılarak farkındalık oluşturuldu.

Her yıl 31 Mayıs tarihinde Dünya Sağlık Örgütü üye devletlerince 1987 yılından bu yana tüm dünyada kutlanan önemli günde gerçekleştirilen bu çalışmalar sayesinde, vatandaşların tütün ürünlerinin zararlarına karşı bilinçlenmesi hedeflendi.

Vatandaşlar gerçekleştirdikleri çalışmalar adına, Altınova İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti ve bu tarz çalışmaların devam etmesini dilediklerini belirtti. Bu önemli çalışmaların toplum sağlığına katkı sağlaması ve tütün kullanımının azalmasına yardımcı olması bekleniyor.

Murat Can Aytemur