Altınova'da KKKA vurgusu

Altınova İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi konusunda vatandaşlara bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 15:48

Yalova’nın Altınova İlçesinde, önemli bir çalışma gerçekleştirildi. Şimdiye kadar pek çok konuda vatandaşlara ulaşan ve sağlık konularında bilgilendirme çalışmaları gerçekleştiren Altınova İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri son olarak, ilçeye bağlı köyler ve pazar esnafını ziyaret ederek, özellikle de yaz aylarında dikkatli olunması gereken KKKA hakkında bilgilendirme çalışması yaptı. Yapılan çalışmalar sayesinde vatandaşlar; nelere dikkat edilmesi gerektiği, belirtileri, temas sonrası süreç ve belirtileri hakkında farkındalık kazandı.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi

KKKA, sıklıkla aniden başlayan baş ağrısı, baş dönmesi, yüksek derece ateş, şiddetli bel ağrısı, eklem ağrısı, karın ağrısı ve kusma tarzında başlangıç ​​belirtileri göstermektedir. Gözlerde, yüzde, boğazda kızarıklık ve damakta ise kırmızı lekeler olması da yaygın olarak görülen belirtiler arasında yer almaktadır. Kuluçka süresi kenenin sizi ısırmasından sonraki geçen 2-14 gün arasında değişmekle birlikte sıklıkla 1-3 gün arasındadır. Virüsü içeren kan ve diğer doku veya atıklar ile temas edildikten sonra genel olarak bu süre 5 ya da 6 gündür ve bazen 14 güne kadar uzayabilmektedir.

Çalışmalar devam edecek

Altınova İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirilen bilgilendirme çalışmaları sonrasında, Mamografi çekimi için randevu alan vatandaşları KETEM'e ulaştırılarak çekimlerinin yapılmasını sağlamıştır. Ekipler gerçekleştirilen çalışmalara devam edeceğini belirtirken vatandaşlar da ekiplere azimli çalışmaları adına teşekkürlerini iletti.

Murat Can Aytemur