Altınova'da Kanser'e ve Hipertansiyon'a dikkat çekildi

Altınova İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, saha çalışmalarına devam ederken bu sefer de Müdürlüğe bağlı köylerde ve pazaryerinde Kanser ve Hipertansiyon konusunda farkındalık çalışmaları yürüttü.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2024 02:50
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2024 02:50

Sağlık konusunda pek çok konuyu ele alarak ilçe ve ilçeye bağlı köylerde düzenli olarak saha çalışmaları gerçekleştiren Altınova İlçe Sağlık Müdürlüğü Ekipleri, bu kapsamda pazaryerini ve Altınova’ya bağlı köyleri ziyaret ederek Kanser Hastalığı ve Hipertansiyon Hastalığına dikkat çekti. Yapılan çalışmalarda vatandaşlar; Kanser türleri, Kanser belirtileri, Kanser evreleri, Kanser tedavisi, Hipertansiyonun nedenleri, Hipertansiyonun belirtileri, Hipertansiyonun yol açabileceği sorunlar ve çok daha fazlası hakkında farkındalık kazandı.

Ekipler aynı zamanda da hastalıklar hakkında bilgiler içeren broşürleri vatandaşlara dağıttı ve bu sayede anlatılanların akılda kalıcı olması konusunda verimli bir çalışma gerçekleştirildi.

Altınova İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, bu tür bilinçlendirme çalışmalarının önemine vurgu yaparak, sağlıklı bir toplum oluşturmak adına benzer çalışmaların devam edeceğini belirttiler.

Bu tür etkinliklerin sağlık alanında önemli bir adım olduğu ve toplumun sağlık bilincinin artırılmasında etkili olduğu ifade edildi.

Murat Can Aytemur