Altınova'da fiziksel aktivitenin önemine değinildi

Yalova’nın Altınova İlçesi’nde, İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Sağlık İçin Hareket Et Günü’ kapsamında köylere gidilerek bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2024 02:19
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2024 02:19

Altınova İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde sürdürmekte oldukları bilgilendirme çalışmalarına, aralıksız olarak devam ediyor. Sağlığın çeşitli konularında vatandaşlara önemli bilgiler veren ekipler aynı zamanda da pek çok konuda vatandaşların merak ettiği sorulara cevap bulmasına olanak sağlıyor. Sadece ilçe içerisinde değil, bir yandan da ilçeye bağlı köyleri ziyaret ederek, insanlarla bir araya gelen ekipler son olarak; Sağlık İçin Hareket Et Günü etkinlikleri kapsamında ilçeye bağlı köyleri ziyaret ederek fiziksel aktivitenin önemi anlattı ve neden bu kadar önemli olduğuna dair vurgu yaptı. Fiziksel aktivitenin sağlık üzerindeki olumlu etkileri ve düzenli egzersizin önemi konusunda köylüler bilgilendirildi. Bu etkinliklerle vatandaşların sağlık bilinci artırılarak daha sağlıklı bir yaşam tarzına yönlendirilmesi amaçlanırken bunun yanında fiziksel aktivitelerin önüne geçtiği hastalıklar hakkında da bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirildi.

Randevu alan vatandaşlar KETEM’e götürüldü

Fiziksel aktivitelerin önemine dair gerçekleştirilen çalışmalar sonrasında, Altınova İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Mamografi randevuları alınmış vatandaşları taşımalı sistemler ile KETEM'e götürerek, çekimlerinin yapılmasına yardımcı oldu. Gerçekleştirilen bu uygulama sayesinde, sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan engellerin kaldırılması ve Mamografi taramasının öneminin vurgulanması hedeflendi. Mamografi taramasının erken teşhis açısından büyük önem taşıdığı göz önüne alındığı zaman, yapılan bu tür uygulamaların yaygınlaştırılması toplum sağlığının korunmasına önemli katkılar sağlayacaktır. Köy sakinleri gerçekleştirilen çalımalar dolayısıyla ekiplere teşekkürlerini iletirken, İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ‘’Sağlık bilincini artırmaya yönelik çeşitli faaliyetler düzenlemeye ve vatandaşlarımızı bilgilendirerek farkındalık kazandırmak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz’’ ifadelerine yer verildi.

Murat Can Aytemur