Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca: Bir kadının daha şiddettin kurbanı olmasına izin veremeyiz

Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, ülke gündemine oturan kadına yönelik şiddet karşısında daha fazla sessiz kalamayarak, özellikle Sıla bebeğin yaşadığı vahşet ve Ayşenur ile İkbal’in canice katledilişi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2024 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2024 16:18
“Yaşanan bu korkunç olayların derin acısını yüreğimde hissediyorum!”

Resmi sosyal medya hesabında yayınladığı video ile çarpıcı açıklamalar yapan Altınova Belediye Başkanı Fazlaca, “Kıymetli hemşerilerim, bugün burada karşınıza çıkmamın nedeni hepimizin vicdanını derinden yaralayan kadına yönelik şiddetin bir kez daha gündemimize gelmiş olmasıdır. Ne yazık ki geçtiğimiz günlerde Şehzadeler Belediye Başkanımız Gülşah Durbay’a atılan ahlaksız iftira, Sıla bebeğimizin yaşadığı vahşet, Ayşenur ile İkbal kızımızın canice katledilişi ve ilimizde tanık olduğumuz taciz, şiddetin ne kadar acımasız bir boyuta ulaştığını bir kez daha bizlere gösterdi. Bir kadın, bir anne ve en önemlisi bu toplumun bir bireyi olarak yaşanan bu korkunç olayların derin acısını yüreğimde hissediyorum” ifadelerini kullandı.

“Bir kadının daha şiddettin kurbanı olmasına izin veremeyiz”

Başkan Fazlaca: “Kadına yönelik şiddet sadece bireysel bir trajedi değil, tüm toplumumuzun yüzleşmesi gereken büyük bir yaradır. Şiddete karşı daha kararlı, daha güçlü ve dayanışmacı bir duruş sergilemek zorundayız. Kadına yönelik şiddet cinsiyet eşitsizliğinin derin köklerinden besleniyor ve ancak hep birlikte toplumsal bir dönüşümle bunu değiştirebiliriz. Bir kadının daha şiddettin kurbanı olmasına izin veremeyiz.”

“Bu duruş yalnızca kadınların değil adaletin ve insanlığın sesi olacak”

Şiddetin her türlüsü ile mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerine dikkat çeken Altınova Belediye Başkanı, şu şekilde devam etti: “Ve bir hususun daha altını çizmek istiyorum. Bölgenin ilk ve tek kadın belediye başkanı olarak ben de karalama ve iftiralarla karşı karşıyayım. Şahsıma ve çalışma arkadaşlarıma yöneltilen iftiralar, karalamalar ve uğradığımız psikolojik şiddet karşısında da sessiz kalmayacağız. Bir kadın yönetici ve bir anne olarak bu çirkin saldırılara boyun eğmeyeceğim. Şiddetin her türlüsü ile mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu duruş yalnızca kadınların değil adaletin ve insanlığın sesi olacaktır.

“Eşitliğin ve sevginin hakim olduğu bir toplum inşa edeceğiz!”

Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum demektir. Sevgili hemşerilerim hep birlikte şiddetin olmadığı, eşitliğin ve sevginin hakim olduğu bir toplum inşa etmek için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Bu yolda attığımız her adım hepimizin yarınlarını daha güvenli ve huzurlu kılacaktır. Teşekkür ediyorum bu mücadelenin bir parçası olan her birinize.”

Güldaniye Sofu Erdoğan