Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altınbelde Kadın Kooperatifi efsane lokumunu bir kez daha tanıttı

Altınova’da kurulan ilk kadın girişim kooperatifi olan Yalova Altınbelde Kadın Girişim Kooperatifi, önceki gün çok sayıda davete ev sahipliği yaparak efsane lokumlarını bir kez daha tanıtma imkanı buldu.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 06:21
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2024 16:23
Kaynak: Güldaniye Sofu Erdoğan
Altınbelde Kadın Kooperatifi efsane lokumunu bir kez daha tanıttı

Yalova Altınbelde Kadın Girişim Kooperatifi üyeleri, aynı gün içinde çok sayıda davete ev sahipliği yaptı. Önceki gün gerçekleşen davetlerde Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca ve ekibini, Altınova Kent Konseyi Başkanı  Ercan Palaşoğlu, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Vasfiye Tülay Yüksel ve Gençlik Kolları Başkanı Mert Denizli’yi ağırladı. Kooperatif Üyeleri, efsane lokumlarını tattırmayı da ihmal etmedi.

“Kadın emeği, toplumsal kalkınmanın en güçlü dinamiklerinden biridir”

2019 yılında bölgedeki kadınların emeğinin değerlendirilmesi, üretime kazandırılması ve kadınların ürettikleri ürünlere satış ve pazarlama kanallarının oluşturulması için 10 kadının bir araya gelmesiyle kurulan Yalova Altınbelde Kadın Girişim Kooperatifi’nin aynı zamanda ilk başkanı olan Yasemin Fazlaca: “Bugün bizleri misafir eden Altınbelde Kadın Girişim Kooperatifi’ne gönülden teşekkür ederim. Dayanışma ve emeğin en güzel örneklerinden birini sergileyen kadınlarımızla bir araya gelmek büyük bir mutluluktu. Kadın emeği, toplumsal kalkınmanın en güçlü dinamiklerinden biridir ve geleceğimizi daha aydınlık kılmak için vazgeçilmezdir” diye konuştu.

Kivi, cennet hurması, aronya ve çilekten yeni mamuller

Yalova Altınbelde Kadın Girişim Kooperatifi, bölgede ağırlıklı olarak üretilen ve bölge halkının geçim kaynağı olan meyvelerden, katma değeri yüksek, marka değeri olan yeni mamuller üretilmeyi hedefleyerek, bu amaçla bölgede yoğun olarak üretilen kivi, cennet hurması, aronya ve çilek gibi meyvelerden, meyve kurusu, lokum ve pestil yaparak yeni mamuller üreterek takdir topladı.

Güldaniye Sofu Erdoğan

Kaynak: Güldaniye Sofu Erdoğan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.